ינואר 6, 2012 Alizarin Zroob 2Comment

את זמני בבנגקוק אני מעבירה בטיולים בעיר עד שהרגליים כואבות מהליכה והעיניים כואבות מהתבוננות. אני מטיילת בין החנויות הרבות ורוצה לקנות הכול. המוכרות מחייכות ואדיבות גם כשאני לא קונה כלום, ולא שואלות שאלות מיותרות. בהודו, איפה שהסחורה כל היום רדפה אחריי, שאלה אותי לארץ מוצאי ודרשה ממני בגסות שאקנה, העפתי מבט מזלזל. בהודו כל מה שאפשר להשיג הוא סובינירים חסרי תועלת ובגדי-פלופים שהופכים אותך לאישה בהריון גם בלי יחסי מין. בתאילנד יש הכל, והכל וורוד, מבריק, חמוד, מחמיא, עם הדפסים של ארנבים מחייכים עליו. סחורה שבאמת ובתמים עושה אותי מאושרת. אני קונה ממש מעט, וממש בזול, ורק דברים שאני צריכה… בערך. אבל בימים שהעברתי בבנגקוק עשיתי יותר קניות מכפי שעשיתי לכל אורך הטיול הזה.

עקבו אחריי בשביל השופינג: מדריך לא שלם לשווקים ולקניונים של בנגקוק. יש פשוט אינסוף מהם, ואני מביאה בפניכם את אלה שאסור לפספס.

תחנה 1: בשביל העצלים

קאו-סאן

אם אינכם עשירים מופלגים, סביר להניח שתשתקעו באיזור הקאו-סאן. הרחוב הזה וסביבותיו הם מרכז קניות בפני עצמו, כאשר מדי יום נפרשים בו אינספור דוכנים שמוכרים כל מה שתייר ירצה. המחירים יהיו זולים יותר ממה שהתרגלתם במערב, ויקרים יותר ממה שתשיגו בכל מקום אחר בבנגקוק. אפשר ומומלץ להתמקח. עוד יותר מומלץ: לצאת מהקאו-סאן באוטובוס, מונית או סירה, וללכת לעשות שופינג אמיתי.

  • הכי 100מם: הדוכנים ברחוב רמבוטרי שמציעים 3 גופיות ב-100 באט (כ-12 ₪). אני מתה על הגופיות האלה. הן קטנות, מחמיאות, מחזיקות מעמד באלף כביסות, ומגיעות במגוון אינסופי של צבעים וטקסטורות.
  • איפה: מאחורי הגסט-האוס שלכם.
  • מתי: דוכנים של בגדים, מזון ושאר חפצים מתחילים להיפרש ברחוב מהצהריים, ונשארים עד השעות הקטנות של הלילה. הם זזים, נסגרים, נעלמים לעתים קרובות – כך שהרעיון של "אני אחזור אחר כך בשביל השמלה הזאת" עשוי להיגמר בעוגמת נפש.
הגופיות האהובות עליי מושכות אפילו כוכבים הוליוודיים
הגופיות האהובות עליי מושכות אפילו כוכבים הוליוודיים

תחנה 2: בשביל הישראלים

MBK

ישראלים, חובבי MBK
ישראלים, חובבי MBK

הקניון הבנאלי ביותר בבנגקוק, ותחנת העגינה של הקונה הישראלי המצוי. הוא גדול – אבל יש גדולים ממנו. הוא זול – אבל יש זולים ממנו. MBK הוא קניון טוב להתחיל בו ולהרגיש איך קניון צריך להיות, אבל לא מומלץ "להשתקע" בו: יש עוד המון מה לראות ומה לקנות.

  • הכי 100מם: אינספור דוכנים של כיסויים מעוצבים למכשיר הסלולרי שלכם. ברצינות: תמצאו כיסוי גם לדגמים הנידחים ביותר. המחירים מתחילים ב-100 באט בערך ועד אינסוף. תלוי כמה בלינג בלינג אתם רוצים על האנדרואיד שלכם.
  • איפה: 444 ,Phayathai Road, Wangmai, Patumwan. מאיזור הקאו סאן – אוטובוס קו 15 יקח אתכם.
  • מתי: 10 בבוקר עד 10 בערב.

תחנה 3: בשביל מטיבי הלכת

רחובות סיאם / פרטונם

דוכני הבגדים משתלמים וחמודים במיוחד נמצאים ממש מתחת לאף שלכם. אל תפספסו אותם. קצת אחרי MBK מתחיל שוק אינסופי של דוכני בגדים. דוכני הבגדים פרושים ברחוב הראשי וזולגים לתוך רשת של סמטאות ומרכזי קניות ממוזגים קטנים בין הסמטאות האלה. הנערות המקומיות מתות על האיזור הזה, ומה שטוב להן – טוב גם לכם.

  • הכי 100מם: הפתעות ומציאות.
  • איפה: סמוך ל-MBK, ב-Siam Square.
  • מתי: מבוקר עד ערב.

תחנה 4: בשביל היוקרה

סיאם פרגון

כל כך הרבה צבעים
כל כך הרבה צבעים

קרוב ל-MBK, כמה דקות הליכה, תמצאו קניון שמכניס את MBK לכיס הקטן. תוכלו למצוא בו את כל המותגים שאתם מכירים ולא כל כך אוהבים מהארץ (זארה, מנגו, קטסרו) לצד מעצבי על. כל חנות וחנות של בגדים או של מוצרים אחרים תהמם אתכם בגודל, במבחר ובעיצוב שלה. הכל מסודר, מקושט, מתוקתק ויפהפה. גם אם לא תוכלו להרשות לעצמכם לקנות פה כלום, אתם חייבים לבקר במקדש הקניות המפואר הזה.

  • הכי 100מם: מתחם כלי הכתיבה והאמנות. אני לא יודעת אם אתם יודעים, אבל יש לי חולשה לשופינג של כלי כתיבה. אני מעדיפה אותו על שופינג של בגדים. ומה שראיתי בקניון הזה התעלה על כל מה שאי פעם ראיתי בכל מקום אחר בעולם.
  • איפה: מרכז סיאם, Pathumwan.
  • מתי: 10 בבוקר עד 10 בערב.

תחנה 5: בשביל הבגדים

פלטינום

מקדש לתיקים
מקדש לתיקים

פלטינום ידוע כקניון סיטונאי לאופנה. המקומיות מתות עליו וממלאות אותו בהמוניהן, וגם התיירות גילו אותו לאחרונה. בצדק: פלטינום הוא גן עדן. אחרי שסיירתי ב-6 קומות ענקיות שמוקדשות לכל סוגי הבגדים, שמתי לב שהקניון חלש בנעליים ותיקים. בירור קצר גילה לי שלפלטינום יש בניין נוסף בן 5 קומות, סמוך לבניין הראשון, המוקדש לנעליים ותיקים!

  • הכי 100מם: שסיפרתי לכם על הקניון הנהדר הזה. אני מלאך.
  • איפה: Petchaburi Road, Pratunam, קחו קו 511 מאיזור הקאו-סאן.
  • מתי: בין 10 בבוקר ל-10 בערב.

תחנה 6: בשביל החשמל

פנטיפ פלאזה

צמוד לפלטינום נמצא הפנטיפ פלאזה: לשם תוכלי לשלוח את הגבר שלך בזמן שאת מודדת בגדים. זהו קניון ענק שכל קומותיו מלאות במכשירי אלקטרוניקה, מחשבים, סלולרים, ושאר ציוד נלווה.

  • הכי 100מם: להיכנס ולראות את קומת הקרקע של הקניון נפרשת לפניך.
  • איפה: Petchaburi Road, Pratunam, צמוד לפלטינום.
  • מתי: 10 בבוקר עד 9 בערב.
כל החשמל בעולם
כל החשמל בעולם

תחנה 7: בשביל הפיצ'יפקעס

צ'יינה טאון

צ'יינה טאון: הרחוב הראשי
צ'יינה טאון: הרחוב הראשי

איזור צבעוני, צפוף, ריחני, הומה, רועש ומרגש. איזור הקניות של צ'יינה טאון הוא רשת צפופה של סמטאות ובהן כל הפיצ'יפקעס הזולים והמתוקים ביותר שתוכלו רק לדמיין לעצמכם.

  • הכי 100מם: היום בו אגיע לאיזור הזה ואמלא שק עצום בכל הסחורה של השוק הזה, אארוז ואשלח הביתה.
  • איפה: הכי נוח להגיע לשם עם סירה-ציבורית. 15 באט מהרציף של הקאו-סאן.
  • מתי: הזמן הנכון להגיע הוא בין ערביים, כאשר דוכני אוכל-רחוב מעוררי תיאבון נפרשים על הכביש של הרחוב הראשי.

תחנה 8: בשביל העיצוב

אמפוריום

הגענו לקניון במקרה. התכוונו רק לעשות סיור במרכז העיצוב והקריאייטיב של בנגקוק. גילינו שהמרכז הזה נמצא בתוך קניון. היו שם שתי תערוכות קטנות ולא מרשימות של עיצוב תעשייתי. חוץ מזה, גילינו שהקניון שמכיל את מרכז העיצוב – הוא התערוכה האמיתית. הוא דומה באופיו לסיאם פרגון ויש בו כמעט את אותן חנויות יוקרה מרהיבות ונדיבות, כך שביקור באחד מהשניים האלה אמור להספיק.

הכי 100מם: איזור האוכל של הקניון. דוכנים של המאכלים היפהפיים ומעוררי-התיאבון ביותר שיש לתאילנד להציע. לידם – הסופר-מרקט הגדול והמפואר ביותר שראיתי מעודי.

איפה: יש תחנת מטרו שעוצרת פרקטיקלי בתוך הקניון. נוח מאוד. רדו בתחנת Phrom Phong.

מתי: 10 בבוקר עד 10 בערב.

אז... מרכז העיצוב, אמרתם?
אז... מרכז העיצוב, אמרתם?

תחנה 9: בשביל המגניבים

שוק הסופ"ש chatuchak

חיות מחמד במשקל
חיות מחמד במשקל

המקום אליו מגיעים הטינאייג'רים התאילנדים המגניבים לקנות את הבגדים ההיפסטריים שלהם הוא chatuchak: שוק צפוף שמוכר כל מה שאתם רוצים לקנות, ובזול יותר מכל מקום אחר.

  • הכי 100מם: מוכרים פה כלבלבים וחתלתולים גזעיים להחריד. ההורים שלהם אחים במשך דורות רבים אחורה, וכתוצאה מכך הם נורא חמודים.
  • איפה: כמה מסלולי מטרו מגיעים קרוב לשם.
  • מתי: 9 בבוקר עד 6 בערב, שישי שבת וראשון.
זו הסקירה שלי לבינתיים – ברור וידוע לי שיש עוד אינספור מקומות בבנגקוק לעשות בהם שופינג מוצלח, אבל זה כל מה שאני הספקתי בינתיים. אתם מוזמנים להוסיף בתגובות עוד שווקים וקניונים שחובה לבקר בהם.

לתמונות שלנו מטיילים בבנגקוק ובשלל מרכזי השופינג שלה >

2 thoughts on “בנגקוק: בשביל השופינג

  1. יש קניון חדש שנקרא טרמינל 21 שהוא לגמרי חובה.
    כל קומה בו מעוצבת כמו עיר בירה אחרת בעולם. קומת לונדון, קומת רומא, פריז, טוקיו.
    מיודעי דבר אומרים שאפילו ביקור בשירותים שם זאת חוויה בפני עצמה ובניגוד גמור להודו- חוויה טובה. אל תפספסי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *