אוקטובר 19, 2011 Tomaso 1Comment

לפני הטיול היה לנו ארון גדול מאד. שליש ממנו היה מאוכלס בבגדים של אליזרין, שני מדפים באלו של תומסו. עשינו שתי מכירות בהן נמכרו עשרות מהבגדים הוורודים של אליזרין ואף לא אחד של תומסו.  נשארו לנו מספר עשרות רבות של פריטי לבוש. 90 אחוזים מהם השארנו בארגזים ושקיות ניילון אצל ההורים של תומסו.  לטיול יצאנו עם שתי ציפיות. הציפית של אליזרין מלאה לגמרי בבגדים וזו של תומסו חצי מלאה.  הויתור של אליזרין גדול בהרבה.

יום הולדת 25 ללייזה: ברישיקש אין בירה בכלל. כדי להביא שתייה למסיבה היינו צריכים להגיע למקום שנמצא 15 קילומטר משם. בשביל להשכיר אופנוע (לא חוקי ברישיקש) היינו צריכים לשלם 300 רופי לקטנוע מאעפן. בפושקאר שילמנו 200 לאופנוע. דלק עולה 70 לליטר. הקטנועים עושים 20 קילומטר לליטר. אחרי בירורים הסתבר שאפשר לקחת ריקשה "שירות" שעולה 20 רופי.  בירה במסעדה עולה 120 רופי. בחנות אלכוהול (שפתוחה בין 8 בבוקר ל20:00 בערב בדיוק – לא דקה אחרי) היא אמורה לעלות 75 לסוג עם אחוז האלכוהול הנמוך ו90 לגבוה. קנינו 5 בירות ב500 רופי ובקבוק יין ב300.  שילמנו עוד 330  על עוגה. היו 4 סוגים, מתוכן 2 וורודות. בחרנו בעוגת השוקולד מתוך השתיים האחרות, וביקשנו מהם לעשות לה ציפוי וורוד.

אנחנו לא עובדים או מקבלים משכורת. תומסו לא עובד כבר 80 ימים ואליזרין 50 ימים. לפני הטיול עבדנו במשך שנים. יום עבודה היה 9 שעות או יותר. 5 ימים בשבוע. קיבלנו משכורות יפות, גבוהות מהממוצע. המשכורת הממוצעת בישראל – 8247 ש"ח.  עד עתה פגשנו שלושה אנשים מתוך עשרות, שגם מטיילים וגם עובדים. אחת כותבת למגזין אינטרנט על טיולים, השנייה הקימה מסעדה ל30 ימים בלבד ובחור אחד עושה מסאז'ים.  כשעבדנו, קמנו כל בוקר בשעות מוקדמות. תומסו ב7 בבוקר ואליזרין ב8. ברוב הערבים היינו הולכים לישון ב12, אבל היו לא מעט ימים בהם הלכנו לישון אחרי. עכשיו אנחנו הולכים לישון ב23:00 וקמים ב7. לפעמים ישנים שעתיים בצהריים.  הפעם האחרונה שאליזרין לא עבדה היה בגיל 12. בשנים האחרונות של לפני מקאן היא עבדה גם יותר מבעבודה אחת.

המשכורות של האנשים שפגשנו בהודו (ההודים) נמוכות פי 10 מאלו בישראל. מנהל הגסט האוס בג'איסלמר מרוויח 5000 רופי לחודש. הוא מנהל ממש טוב. המשכורת של המקבילים שלו היא 3000. מהצד הוא מרוויח עמלות על ארגון של ספארי גמלים. הגמל שמת לו גרם לו להפסד של 25000. אין ביטוח לדברים האלו. פגשנו גם בחור צעיר שלמד באוניברסיטה איכותית וקיבל עבודה באחת מחברות הבניה הגדולות של הודו בתור מנהל כוח אדם. הוא מרוויח 4000 $ לחודש.  מורה עם תואר ראשון מרוויח 2000 רופי כמשכורת. מהצד הוא יכול להרוויח את אותו הסכום בשיעורים פרטיים.

לקחנו איתנו טכנולוגיה שתאפשר לנו ליהנות מהמסע וגם לתעד אותו. שתי מצלמות (ניקון ואולימפוס). שתיהן של 12 מגה פיקסל. שני מחשבים (Acer, msi ). 10 ו12 אינץ' . MP עם זיכרון פנימי של 4 ג'יגה וחיצוני של 16.  לא הצלחנו לשים את כל המוזיקה שרצינו.  העתקנו מוזיקה וסרטים מ3 אנשים. שתיים בארץ (תודה אלינור ואופל) ואחד בחו"ל (תודה דימה). מדימה העתקנו 25 ג'יגה של מוזיקה וביניהם את הפלייליסט של החתונה שלו עם חגית.  לקחנו איתנו גם כונן חיצוני קשיח, 2.5 אינץ', 1 טרה.  רוב המוזיקה שלנו באנגלית, בערך חמישית בעברית, חלק קטן בשפות אחרות (בלקן ביט בוקס).

המחירים בהודו של תיירות אולי זולים, אבל הרבה דברים כאן עולים כמו ישראל ואולי יותר. בחנות של סניקרס התברר שנעליים עולות 2000 רופי. סניקרס בחנות (שוקולד) עולה 40 (הם מבקשים 50, אבל אפשר להוריד אותם). במכולת "ניו מרקט" ליד הבית שלנו בכיכר דיזנגוף בתל אביב, בטח אחד המקומות היקרים בארץ, אפשר היה במשך זמן ארוך מאד לקנות 4 ב10.

למדנו שני משחקי קלפים. את שניהם למדנו באותו השבוע. באחד המנצח הוא מי שלוקח את כל הקלפים ובשני מי שנפטר מכולם. תומסו למד 4 קסמים מבחור ישראלי במשך חצי שעה. מאז הוא הראה אותם לעוד 7 אנשים. מתוכם, 4 היו אנשים זרים לחלוטין.  היו 2 ניסיונות להראות את הקסם להודים. אחד לא הצליח בגלל שהם לא הבינו מספרים והשני בגלל שכנראה הקונספט של קסם היה זר להם. במחשב אנחנו משחקים בעיקר פריסל.  החלטנו לעשות את המשחקים לפי הסדר. עכשיו אנחנו במשחק מספר 207.

 מספרים קצרים:

מחיר ממוצע של חדר (בלי מזגן) – 230 לשנינו. כשמגיעים לגסט האוס בהודו, העובדים במקום שואלים אם רוצים חדר ליחיד ( single) או לשניים ( double ). שני הסוגים הם בדיוק אותו חדר, רק התשלום שונה. חדר ל2 עולה בערך 50 אחוז יותר מחדר לבודד.

היום הזול ביותר – 650 רופי לשני אנשים. חדר 200, ארוחות 350, מים וממתקים 100

הכי הרבה זמן ללא מקלחת – יומיים

הכי הרבה זמן ללא מפגש עם תיירים מערביים – 24 שעות

מהירות נסיעה באוטובוסים מקומיים – 30 קמ"ש באזורים הרריים.

מספרים אחרונים: הפעלנו אפשרות לתרום לנו לטיול. אם גם אתם רוצים להאריך לנו את הטיול ולהראות לנו את אהבתכם (שאי אפשר לכמת אותה), נשמח אם תיכנסו ללינק :  http://www.indiegogo.com/Tomaso-Zroobs-adventurous-honey-moon-around-the-world

One thought on “עוד קצת מספרים

  1. הרבה מספרים. שוב תוהה, כמה כסף צריך לחסוך לחופשה כזאת?
    נראה לי שבאותו מחיר, אפשר לקנות דירה בישראל.
    אני בעצמי כבר הרבה שנים, מכניס תוספת להכנסה, שהיא כנראה כמו משכורת בהודו. :)…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *